A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

За два місяці цього року аудитори фіскальної служби Буковини додатково поповнили бюджет на 6,7 мільйонів гривень

Дата: 25.03.2019 09:47
Кількість переглядів: 661

Фото без опису

Фахівці управління аудиту впродовж січня – лютого цього року провели 21 документальну перевірку платників податків -  юридичних осіб (у січні-лютому 2018 року таких перевірок було 33). Серед яких 11 планових та 10 позапланових - про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

За результатами перевірок у січні – лютому 2019 року донараховано узгоджених податкових зобов’язань на понад 4,7 млн. грн., що на 2,0 млн. грн. більше відповідного показника 2018 року.

Ще, під час перевірок контролери зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 5,2 мільйонів гривень, що дасть  змогу уникнути несплату цього податку в наступних звітних періодах.

Також зменшено 0,2 мільйони гривень залишок від'ємного значення, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду.

Із донарахованих сум за актами перевірок поточного та минулих років  впродовж січня-лютого надійшло до Зведеного Бюджету понад 6,7 млн. грн., що перевищує надходження того року на 2,3 млн. грн.

У відомстві звертають увагу, що у центрі їхньої уваги лише представники бізнесу, що мають  високі податкові ризики - тобто ці платники застосовують схеми ухилення чи є учасниками кримінальних оборудок. Натомість платники податків з низьким ступенем ризику дедалі рідше потрапляють в поле зору податкового аудиту.

Це підтверджують і результати контролю. До прикладу, під час перевірки суб’єкта господарювання – здійснює діяльність у сфері перевезень пасажирським транспортом міського та приміського сполучень, виявлено та зруйновано схему ухилення від оподаткування під час сплати ПДВ та прибутку. За даним фактом податкові аудитори донарахували понад 1,1 млн. грн. платежів до бюджету.

Головне управління ДФС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора