A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Недобросовісні бізнесмени Буковини за порушення правил продажу алкогольних та тютюнових виробів сплатять понад 619 тис. грн. штрафних санкцій

Дата: 22.03.2019 12:08
Кількість переглядів: 675

   Фото без опису

   Упродовж січня – лютого 2019 року  суб’єкти господарювання нашого краю отримали 672 ліцензії, з них 384 – на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 288 – тютюнових виробів. За ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети Чернівецької області отримали 1,8 млн. грн. – повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

    Усього в області діє 4632 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами по 2154 суб’єктах господарської діяльності.

    В рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, у  січні - лютому  2019 року  проведено 41 фактичну перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Найбільш поширеними порушеннями на теренах нашого краю є роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін, без ліцензійна торгівля ними, зберігання та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку та  порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.

   За  результатами проведених перевірок  застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму –  619,3 тис. гривень, з них фінансових санкцій за порушення вимог Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» – 569,8 тис. грн.

   Крім того, за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18-річного віку було анульовано 5 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

 

Головне управління ДФС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора