A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Головне управління ДФС у Чернівецькій області повідомляє!

Дата: 22.03.2019 10:13
Кількість переглядів: 675

Місцеві скарбниці Буковини отримали майже 485 млн.грн.

Упродовж січня-лютого 2019 року місцеві бюджети Чернівецької області отримали 484,6 млн. грн. податків та зборів. Виконання індикативних показників забезпечено на рівні 115,5 відсотків, додатково до завдання у розпорядження територіальних громад надійшло 64,9 млн. грн. Крім того темп росту надходжень до відповідного періоду 2018 року склав 119,2 відсотки, що у грошовому виразі становить понад 78,1 млн. грн. Начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак зауважив, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, за результатами наповнення бюджетів громад 294,8 мільйона гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з двома місяцями минулого року більше на 53,6 мільйона гривень. Сплату єдиного податку представники малого бізнесу забезпечили в розмірі 98,4 мільйона гривень, що перевищує минулорічний результат на 16,1 мільйонів гривень.

Також, вагомим внеском в місцеві бюджети області є податок на майно, платежі від якого склали 55,3 млн.грн. Передусім це плата за землю – 47,9 млн.грн.  та податок на нерухоме майно – 7,5 млн.грн. Ще одним елементом забезпечення фінансової стабільності місцевих громад є акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 19,2 млн.грн.

«Додаткові кошти, які отримали територіальні громади краю у своє розпорядження, дозволять у фінансовому плані вирішити чимало питань, які стосуються їх соціального та інфраструктурного розвитку. Загалом податковий позитив базуються на сумлінні платників податків, напрацюваннях громад, отриманих за результатами реалізації спільних заходів з легалізації трудової зайнятості та очищення споживчого ринку від різного роду тіньовиків», - зазначив Віталій Шпак.

 

Головне управління ДФС у Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора