A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Відбувся майстер - клас «День зустрічі з професією».

Дата: 18.03.2019 12:27
Кількість переглядів: 927

 

 

Понад 300 школярів на Буковині взяли участь у майстер-класах День зустрічі з професією

15 березня 2019 року у м. Сокиряни відбувся «День зустрічі з професією». Понад 300 школярів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів Сокирянського району, зокрема Сокирянської та Вашковецької об’єднаних територіальних громад, взяли участь у профорієнтаційних майстер-класах. Зустрітися з учнями приїхали представники різних професій. Про це повідомляє сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

На 14 локаціях представлені професії, зокрема столяр, різьбяр, реставратор, кухар, модельєр, художник, дизайнер і не тільки. Майстер-клас провели і гончарі, адже Сокирянщина здавна славиться народними умільцями, котрі виготовляють глиняні вироби, це – і посуд, і мистецькі витвори. Іван Гончар з с. Коболчин багато років займається гончарством і керамікою, у сільській школі створив музей гончарства, а нині ділиться секретами гончарної справи із школярами. Тут дітей знайомлять з професіями, які мають давні традиції у цьому регіоні, а також сучасними, котрі затребувані на ринку праці. На одній з локацій презентують військових. На іншій – майстрів кулінарної справи, а це – кухарі, бармени, кондитери. Також є дизайнери, швачки, кравці. Загалом - 18 професій.

Про те, де можна опанувати презентовані професії, дітям розповідали представники навчальних закладів Чернівців та Сокирян, зокрема професійно-технічних. А для тих, хто ще не визначився із професійним майбутнім, профконсультанти Чернівецького обласного центру зайнятості пропонували пройти тестування на платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості «Моя професія – консультаційна мережа» та консультували.

Джерело: https://pogliad.ua/ru/news/bukovina/ponad-300-shkolyariv-na-bukovini-vzyali-uchast-u-mayster-klasah-den-zustrichi-z-profesieyu-368991

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора