A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Ідеї та варіанти із створення бізнесу для жінок удома та в декреті!

Дата: 05.03.2019 14:33
Кількість переглядів: 1104

Фото без опису 

Жінкам, які вимушено перебувають удома, хочеться якщо не заробити серйозно, то хоча б підробити. І це буває важливо не стільки заради прибутку, скільки заради зміни виду діяльності, зайнятості і ще через низку психологічних причин.

Тому представляємо Вам ряд ідей для створення власного бізнесу.  

Ідея 1. Продаж ручних виробів

Прикрасити світ — одне з дівочих надзавдань, і навряд чи хтось зможе  успішно організувати масове виробництво міні-творів рукотворного мистецтва, ніж тимчасово «прив'язана до домівки» молода жінка. До того ж слід врахувати, що останнім часом у мегаполісах чи не на кожному кроці можна придбати витратні матеріали для основних видів арт-хобі-бізнесу, а десь такі товари вже постачаються додому з інтернет-магазинів.

Йдеться про вишивки, плетіння, макраме, які, відверто скажемо, вимагають і неабияких навичок, і надто тривалого виробництва за часткової зайнятості, що заробляти на цьому навряд чи вдасться.

Найдешевшими щодо витратних матеріалів та інструментарію, швидкими у виготовленні, перспективними в сенсі домашнього міні-бізнесу (а також дають можливість створювати іграшки та речі для дитини власними руками) є такі арт-технології ручної роботи переважно для «дівчаток»:

  • Фелтинг — валяння виробів із різнокольорової вовни;
  • Квілінг — комплекти вузьких і довгих різнокольорових паперових стрічок, що закручуються, для оформлення листівок, альбомів, рамок, окремих виробів;
  • Декупаж — вирізання елементів із серветок і тканин та особливий вид декорування ними будь-яких заготівель, поверхонь;
  • Скрапбукінг — оформлення альбомів і рамок різними природними та штучними елементами;
  • Батик — вид розпису тканин;
  • Масове пошиття одягу для ляльок — матеріалом може слугувати і власний одяг «для викидання», і списані до копійчаної ціни залишки в магазинах секонд-хенду і тканин;
  • Печворк (патчворк) — пошиття красивих виробів з клаптиків (від іграшок до ковдр), матеріали для яких можуть бути ті, що і в попередньому пункті;
  • Розписування заготівель — недекорованого кухонного начиння, столового посуду, скляних виробів, аж до настінних годинників — акриловими, гуашевими, темперними (а у випадку скла — прозорими вітражними) фарбами;
  • Пошиття з тканин ламбрекенів — шторних конструкцій «палацового» типу, що залишають вікно вільним, але декорують його верхній і бічні краї. Ламбрекени відрізняються високою роздрібною ціною за низької вихідної ціни тканини і нетривалої роботи на простій швейній машинці. Але потік продажу може бути дуже нерегулярним, якщо ви не знайдете постійного скупника;
  • Сухі флористичні картини і прикраси з будь-яких підручних рослин. У приморських містах також вироби з черепашок і морської гальки;
  • Виготовлення мила ручної роботи.

Мати досвід у будь-якій із названих технік не обов'язково. Достатньо ввести якусь з цих назв у пошукову систему, щоб знайти сайти з описами, безкоштовними фото- і відео- майстер-класами, схемами та прикладами, а також магазини з витратними матеріалами та інструментарієм.

Крім того, на багатьох форумах для мам уже сформувалися спільноти поціновувачок того чи іншого арт-хобі, що дозволяє (за вивішування вами фото робіт і описів процесу творчості) отримувати оперативні цінні коментарі.

Збувати такі вироби краще через реалізацію в арт-салонах, інтернет-магазинах, але можна і простіше: через свої акаунти соціальних мереж і блогерських платформ, а також через постійне розміщення оголошень на всіх онлайн-бордах, що трапляються в мережі, онлайн-бордах на зразок slando, emarket тощо. Середній прибуток за таких видів діяльності вказати складно, але за масового потоку товару «на комунальні платежі», принаймні, вистачить.

Ідея 2. Спільні закупівлі дитячих товарів і книжок — із доходом організатора

Замовлення доставки однієї речі через кордон (а часом і з іншого міста всередині країни) може коштувати десятки гривень, а то й більше сотні, що не тішить потенційних покупців. Тоді як доставка з одного магазину великої кількості речей на одну адресу (організатора закупівлі) буде коштувати ненабагато дорожче, ніж перевезення однієї речі, а вартість доставки при цьому розподілиться на велику кількість замовниць.

Усю цю вже відпрацьовану тисячами форумчанок технологію неважко поставити на комерційні рейки. Для цього треба регулярно (скажімо, один раз на тиждень) влаштовувати — хоча б за допомоги свого блогу або акаунтів соціальних мереж — масову закупівлю в тих чи інших московських, варшавських та інших онлайн-магазинів або від виробників/видавців на власних організаторських умовах. Скажімо, до ціни кожної книжки або іграшки, крім розподіленої на всіх вартості доставки, додається 10-15 грн (до ціни дорогого одягу або побутових виробів можна додавати вже 20-30 грн). Видавати замовлення можна на умовах власного вивезення або сплати послуг кур'єрів одержувачем. Гроші отримувати можна через поповнення своєї картки або переказом на власний рахунок.

Якщо середньотижневе замовлення дорівнюватиме 40-50 книжкам або дрібним товарам, або 20-25 великим речам, а це цілком реально (надто, якщо ви пропонуєте щотижня закупівлі з різних джерел з різноманітним асортиментом), ваш прибуток може скласти 1000-2000 грн  щомісяця.

Зрозуміло, так само можна допомагати людям купувати не лише дитячі, але й жіночі, і будь-які інші відсутні у вашому місті товари і витратні матеріали. До речі, у невеликих містах попит на такі послуги може бути більшим, ніж у затоварених містах-мільйонниках.

Ідея 3. Розведення рослин, розсади, акваріумних рибок — і їхній продаж

Більш «пильною» є біологічна домашня діяльність, яка займає певні площі (ідеальний варіант, якщо кімнат у вас три і одну з них можна тимчасово перетворити на оранжерею, але підійдуть і ящики на довжину ваших підвіконь), може принести додаткові прибутки  і багато приємних вражень.

Буде непогано, якщо ви оволодієте нескладною технікою точного вигону цибулинних квітів до певних дат цвітіння (про це — Google на допомогу), своєчасно потурбуєтесь про їхній захист від шкідників, придбаєте восени багато сотень цибулин за гуртовою ціною (від 1 грн) і виженете увесь цей квітник пуп'янків до 5-7 березня або 10-13 лютого.

Якщо вам вдасться все це продати за трохи заниженою (порівняно з ринком квітів у ці дні) ціною своїм знайомим, отримаєте як додаток до свого ж свята дохід у розмірі 3-5 і більше тис. грн. Якщо проводити такі акції регулярно (адже є ще й шкільно-квіткові дні: 1 вересня і, частково, 25 травня) і розміщувати оголошення про продаж квітів серед сусідів і знайомих, можна зробити дохід більш-менш постійним.

А якщо товар не куплять, ваше «виробництво» потішить око вам, вашим дітям і вашим гостям. Таку цікавинку звичайної квартири у будь-якої господині не зустрінеш.

Водночас можна опанувати флористичним мистецтвом весільних та елітних букетів, докуповуючи для них відсутні рослини і декорування. Роздрібна ціна таких виробів, як усім відомо, містить особливо велику маржу порівняно з операційними витратами на їхнє виготовлення.

Ідея 4. Платне бебіситерство, міні-ясла-садок  удома

Тут навряд чи потрібно довго пояснювати, що до чого. Пропонуєте знайомим посидіти з їхньою дитиною у них або у себе вдома (разом із власною дитиною) за невеликі гроші — а краще: ставите це на регулярну договірну основу з регулярною ж сплатою для групи з трьох-чотирьох (або, якщо відчуваєте в собі сили, чотирьох-шести) малюків однакових за віком.

Використовуючи масово і безкоштовно доступні нині елементи технік раннього розвитку, всіх дітей можна зацікавити, при цьому власні діти удома будуть менше нудьгувати.

Так само ще з однією-двома активними мамами можна влаштувати захопливі платні заходи і поза домівкою — вже для великих груп дітей і їхніх батьків, об'єднаних певним форумом, групою соціальної мережі. Зауважимо, що за вартості заходу в 50 грн 20 родин нададуть дохід організаторам майже в розмірі чотиризначної суми.

Ідея 5. Платний візаж, косметичні та перукарські послуги вдома

Тут ще простіше: якщо зазначеними техніками володієте (а рівень візажистки визначає не так техніка, як смак), давайте оголошення в Інтернеті і визначайте ціну.

А для просування візажу найкраще мати  знайомого фотографа «глянсового» рівня. Платні середньоцінові фотосесії на замовлення і забезпечують основний попит на середньопрофесійний візаж.

Ідея 6. Випічка, виготовлення тортів удома на замовлення та продаж, виготовлення обідів з доставкою у найближчі невеликі офіси

Цей бізнес розлогих коментарів також не потребує. Хіба що наголосимо, що доставка обідів на п'ять-десять людей до офісів можна поєднувати з прогулянкою дитини. Зручність (і незручність) такого мікробізнесу — в його регулярності: кожного робочого дня, до певного часу.

Ідея 7. Фотобанк

В епоху цифрового фото у молодих батьків збирається величезна кількість світлин дітей, мами, родини тощо. Якщо ви не проти продажу своїх зображень і рівень вашого фотоапарата гідний відтворення результатів в ілюстрованих виданнях (а серед них жіночі і материнські журнали саме і залишаються єдиним невмирущим сегментом преси) і в рекламі, тоді пропонуйте свої фото різним онлайн-фотобанкам (сайтам, які беруть знімки на продаж для різних видань і рекламних агенцій і стягують за посередництво певний відсоток з ціни фотографії).

Потому, якщо фотобанк обрав знімок, і його хтось купив, то схема передавання вам коштів за куплене прописана на будь-якому порталі фотобанку. Найпоширеніший варіант — поповнення вашої картки. Якщо кожна світлина коштує, за вирахуванням комісії посередника, 60-80 грн, то за два десятки проданих фото можна отримати близько 1000 грн.

Іноді рекламні і модельні агентства звертають особливу увагу на такі зображення з фотобанків і відшукують їхніх прототипів. Тоді є ймовірність запрошення вже на професійні фотосесії, за які заплатять і серйозніші гроші.

Успіху!

Джерело: http://www.bankchart.com.ua/biznes/biznes_start/statti/biznes_dlya_zhinok_udoma_i_v_dekreti_ideyi_ta_varianti

Центр економічного зростання громади

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора