A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Впровадження програми «U-LEAD з Європою».

Дата: 19.02.2019 11:04
Кількість переглядів: 825

Реформа надання адміністративних послуг є однією із основ успішного процесу децентралізації в Україні. Переорієнтація на «служіння» і «надання послуг» є необхідністю та викликом часу для будь-якої сучасної держави. В період реформування адміністративної системи в Україні організація Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у новостворених об’єднаних територіальних громадах підвищує доступність та ефективність надання послуг на місцевому рівні. Створення та модернізація ЦНАПу на місцевому рівні показує наочно, які практичні результати громадяни можуть отримати від децентралізації.

Фото без опису

Вагомим помічником в створенні Центрів надання адміністративних послуг нового типу та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування в Україні є міжнародна програма «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма «U-LEAD з Європою» підтримує як фізичне, так й інституційне створення ЦНАПів. Фізична підтримка полягає в забезпеченні комфортним приміщенням, меблями, комп’ютерним обладнанням, в той час як інституційна допомога полягає в навчанні та готовності Центру до добросовісного ставлення персоналу до своєї справи. Умовно період допомоги було названо Початковою фазою та Фазою Впровадження, яка передбачає 4 раунди. В Початковій фазі було обрано 26 об’єднаних територіальних громад в яких було випробувано різні операційні моделі до надання послуг – у великих, маленьких громадах, у мобільному форматі та на віддалених робочих місцях. Під час реалізації Початкової фази було розроблено та випробувано пакет підтримки з керівними принципами створення ЦНАП.

Випробувані моделі та підходи до надання адміністративних послуг стали основою для наступного етапу, так званої Фази Впровадження, яка передбачає підтримку створення та модернізації до 600 ЦНАПів. З 1 березня 2018 року розпочався перший раунд відбору в даній Фазі, в якому було відібрано до участі в програмі і Вашковецьку об‘єднану територіальну громаду.

Всі громади отримають обладнання та меблі на безоплатній основі для облаштування Центрів надання адміністративних послуг, а персонал ЦНАПів пройде навчання, завдяки яким працівники підвищать свої професійні навики та уміння спілкуватись з клієнтами. Також ЦНАПи зможуть підключити електронну систему документообігу «Вулик» за власним бажанням і користуватися нею безкоштовно протягом усього періоду реалізації проекту до 2020 року. Інформаційна система «Вулик» підвищить доступність та якість адміністративних послуг, що надаються ЦНАПами, забезпечить надійне зберігання й захист інформації. Вона прискорить роботу адміністраторів ЦНАПів завдяки переходу до електронного документообігу та спрощеному доступу до даних державних реєстрів у режимі реального часу. «Вулик» базуватиметься на «хмарних» технологіях, тому дозволить надавати технічну підтримку дистанційно та швидко без потреби наймати місцевих ІТ-спеціалістів.

Джерело:http://lgdc.org.ua/branch/23/bukovyna-stala-odniyeyu-iz-lideriv-z-podachi-zayavok-na-uchast-v-3-raundi-fazy?fbclid=IwAR3nPFiw6hndgAlRzh4oVd3Q3dfiruvALib9a5hlRSid50V28OeyqQUpVWs


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора