A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

День святого Валентина!

Дата: 15.02.2019 10:57
Кількість переглядів: 772

         Недарма кажуть, що святе місце порожнім не буває. Саме тому свято - День святого Валентина - прижилось на наших теренах, стало популярним попри всілякі заборони і дискусії з боку скептиків.

         Щоправда, дуже незатишно і сумно почуваються ті, у кого в житті не склалось із взаємним коханням, хто ще не має пари або кому важливо вберегти свій шлюб від неминучого краху. Та нічого - можливо, саме нагадування про День закоханих допоможе самотньому серцю знайти свою вірну половинку і створити гарну українську родину!

         У стародавньому Римі 14 лютого вшановували богиню шлюбу, материнства й жінок - Юнону. Ще одна назва дня 14 лютого - «Пташине весілля». В цей період починали паруватися птахи. Певно, в Італії був м’який сприятливий клімат на відміну від нашого суворого сьогодення.

         Християнська церква згодом замінила улюблене язичницьке свято на інше - на честь мученика Валентина, якого було канонізовано Папою Римським 494 року. Сталося це задовго до розділення Церкви на західну і східну, а тому святого визнають і православні, і католики.

         У цей святковий день прийнято дарувати одне одному святкові вітальні листівки - «валентинки» та подарунки. Перші «валентинки» з'явились у Франції у ХV столітті. Їх відсилав своїй дружині молодий герцог Орлеанський, який був ув’язнений в лондонському Тауері. На сьогодні збереглося близько 60 його невеличких віршиків.

         Кромвель, прийшовши до влади, скасував свято Валентина як аморальне. Заборона тривала до 1660 року, але вже у ХVІІІ столітті англійці без обмежень обмінювались саморобними «валентинками», а у ХІХ столітті їх стали друкувати і продавати як в Англії, Америці, так і в усьому світі.

         Історія свідчить про те, що святих Валентинів було декілька. Принаймні, один із них, християнський священик Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського і добре знався на природничих науках та медицині. Войовничий імператор Клавдій вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, яким забороняв воїнам одружуватися. Валентин, попри цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили, а 14 лютого стратили. Відтоді усі закохані вшановують святого саме в цей день.

         14 лютого 2019 року у День святого Валентина у нашій громаді зареєстрували шлюб двоє закоханих молодих людей - житель с.Шишківці Томаш Олег Юрійович та жителька с.Великий Кучурів Сторожинецького району Гуцан Тетяна Іванівна. Цей прекрасний день вони запам’ятають на все життя, адже саме у День закоханих вони створили ще один осередок суспільства, нову молоду, міцну українську сім’ю!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису       

  Виконавчий комітет Вашковецької сільської ради приєднується до вітань нареченим і бажає молодим величезної взаємної любові, сімейного щастя, тепла і затишку. Нехай у Вашій оселі обов’язково дзвенить дитячий сміх. Цінуйте і бережіть кожен свою половинку, станьте для неї опорою і підтримкою. Поважайте один одного, допомагайте. Нехай ніжні почуття і пристрасть переповнюють сімейне життя! Гірко!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора