A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Про виплати пенсіонерам у березні 2019 року

Дата: 14.02.2019 15:57
Кількість переглядів: 783

Фото без опису

З 1 березня 2019 року буде проведено автоматичний перерахунок пенсій, обчислених за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», із врахуванням оновленого показника заробітної плати. Його підвищать на величину, що дорівнює 50% зростання середніх зарплат за три роки та 50% інфляції. Такий перерахунок дасть змогу «осучаснити» пенсії майже 90% їх одержувачів.

Крім того, у березні цього року одночасно із перерахованим розміром пенсій буде проведено виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 визначено, що  виплата житлових субсидій особам, які одержують пенсії, у готівковій формі здійснюватиметься через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”. Такий механізм виплати передбачений для субсидій, розміри яких визначено органами соціального захисту населення із жовтня минулого року, та проводитиметься починаючи з березня цього року одночасно із виплатою пенсій. Зазначимо, що виплатний період триває з 4 по 25 число місяця.

Звертаємо увагу одержувачів пенсій, що для отримання цих виплат додатково надавати будь-які документи до органів Пенсійного фонду не потрібно.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора