A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

ДО УВАГИ СІЛЬГОСВИРОБНИКІВ!

Дата: 03.01.2019 11:03
Кількість переглядів: 788

Новий рік приніс зміни в оподаткуванні. З 1 січня 2019 року Законом України №2628 від 23.11.2018р.  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів»  внесено зміни у ст. 266 Податкового кодексу,

якими суттєво звужено перелік нерухомості, що не обкладається податком: пільга  з податку на нерухомість поширюється тільки  на будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників), які відносяться до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» по коду  1271  Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000 та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Тобто, якщо сільгосптоваровиробник має інші види нерухомості, які не відносяться до класу 1271, за них слід буде сплачувати, починаючи з 2019 року, податок. Якщо є нерухомість, яка відноситься до класу 1271, але  здається в оренду, лізинг, позичку – також слід сплачувати податок.

Відповідно, ЗВЕРТАЄМО УВАГУ:  потрібно буде подати на них декларацію з податку на нерухоме майно до 20 лютого поточного року  та сплатити податок.

 

Підготовлено в рамках проекту ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора