A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Бізнес, як одна із головних рушійних сил для розвитку громад на території України

Дата: 24.10.2018 09:04
Кількість переглядів: 1104

    Бюджет будь - якої об’єднаної територіальної громади поповнюється за рахунок податків від місцевого бізнесу та жителів громади. Існує декілька типів податків: єдиний податок, податок на нерухоме майно, акцизний податок, земельний та транспортний податки.

      Рішенням 30-ї сесії Вашковецької сільської ради від 13.06.2018 року на 2019 рік на території населених пунктів громади встановлено наступні види податків:

  1. Єдиний податок для фізичних осіб-підприємців:
  • Перша група (не використовують працю найманих осіб) - 5 відсотків розміру прожиткового мінімуму;
  • Друга група (які здійснюють господарську діяльність з надання послуг) - 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати .
  1. Податок на нерухоме майно - 1 відсоток від розміру мінімальної заробітної плати.
  2. Акцизний податок - 5 (п’ять) відсотків від вартості підакцизних товарів (з податком на додану вартість).
  3. Земельний податок – див. розділ «Місцеві податки та збори».
  4. Транспортний податок - див. розділ «Місцеві податки та збори».

      На даний час, у Вашковецькій обєднаній територіальній громаді зареєстровано понад 40 видів бізнесу, які надають послуги населенню у різних сферах діяльності. На території громади функціонує 2 сільськогосподарські ринки, 6 закладів громадського харчування, 7 промислових та сільськогосподарських підприємств, 1 майстерня по виготовленню дерев’яних виробів, 1 деревообробна майстерня, 2 перукарні та 1 салон краси, понад 30 магазинів (продовольчі, промислові та змішані товари).

      За кошти, які надійшли до місцевого бюджету від жителів громади та місцевого бізнесу, були виконані поточні ремонти дошкільних закладів та закладів загальної середньої освіти, здійснено ремонт вулиць комунальної власності сільської ради, благоустроєно сільські кладовища, спортивні майданчики та стадіони, проведено нові та реконструйовано старі лінії вуличного освітлення, тощо. У 2018 році виконавчим комітетом Вашковецької сільської ради за кошти місцевого бюджету було закуплено навчальні посібники, мультимедійні засоби навчання, шкільні меблі для закладів освіти та ДНЗ, парти та обладнання для 1-х класів «Нової української школи» на суму понад 450.0 тис. грн.

      Запам’ятаймо, що співпраця місцевої влади і бізнесу – поширена європейська практика. Але працює таке партнерство лише за активної участі всіх сторін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора