A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

До уваги випускників! Оприлюднено критерії оцінювання та програми ЗНО-2018

Дата: 07.11.2017 12:53
Кількість переглядів: 1094

Український центр оцінювання якості освіти виклав на своєму сайті актуальну інформацію для майбутніх абітурієнтів, які складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання 2018-го року.
Фото без опису
У розділі "Предмети ЗНО" розмістили актуальні характеристики сертифікаційних робіт, критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю та програми ЗНО, пише ТСН.

У характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання тесту. Також у характеристиці зазначено час, відведений на виконання тесту.


Критерії оцінювання завдання з розгорнутою відповіддю містять розширену інформацію про нарахування балів за виконання завдань за певним критерієм. Наприклад, після ознайомлення з критеріями оцінювання власного висловлення з української мови учасник тестування буде знати, з яких частин має складатися власне висловлення та наявність яких помилок призведе до зменшення кількості тестових балів під час оцінювання цього завдання.

Програми ЗНО 2018 року містять вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учасників з певного навчального предмета. Саме на основі цих програм, які розробляє та затверджує Міністерство освіти і науки України, укладаються тестові завдання сертифікаційних робіт.

Також стануть у нагоді під час підготовки до тестування коментарі фахівців УЦОЯО та аналіз інформації, як учасники виконали завдання зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році.

Нагадаємо, реєстрація на ЗНО-2018 розпочнеться 6 лютого і триватиме до 19 березня.

Тестування відбуватиметься за таким графіком: 22 травня - математика, 24 травня - українська мова та література, 29 травня - іспанська, німецька та французька мови, 1 червня - англійська мова, 4 червня - біологія, 6 червня - історія України, 8 червня - географія, 11 червня - фізика, 13 червня - хімія.

Для вступу до вищих навчальних закладів зараховуватимуть результати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років. З англійської, іспанської, німецької та французької мов прийматимуть результати лише 2018-го, бо змінили формат сертифікаційної роботи.

Кожен учасник ЗНО має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.

Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати ЗНО з трьох предметів будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію за шкалою 1–12 балів. Першим обов’язковим предметом є українська мова і література (частина з української мови). Другим – за вибором випускника: математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття). Третій предмет випускники обирають самостійно із запропонованого переліку.

Джерело: https://molbuk.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора