A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК: ПІДТРИМУЄМО І ВСЕБІЧНО СПРИЯТИМЕМО ПРОЦЕСУ ПЕРЕДАЧІ ЗЕМЕЛЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ОБ’ЄДНАНИМ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ГРОМАДАМ

Дата: 08.02.2018 09:11
Кількість переглядів: 980

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК: ПІДТРИМУЄМО І ВСЕБІЧНО СПРИЯТИМЕМО ПРОЦЕСУ ПЕРЕДАЧІ ЗЕМЕЛЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ОБ’ЄДНАНИМ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ГРОМАДАМ

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук провів нараду з головами ОТГ та представниками Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність ОТГ.

Відкриваючи нараду очільник області зазначив, що на сьогодні, у зв'язку з прийняттям розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 60-р, розпочинається процес передачі зазначених земель.

«Спільно повинні відпрацювати послідовний алгоритм цього процесу та визначити, які документи мають підготувати ОТГ. Саме тому постала необхідність розширеної наради з головами об'єднаних територіальних громад Буковини та представниками Головного управління Держгеокадастру в Чернівецькій області. Процес передачі сільськогосподарських земель буде непростим, все залежить від співпраці громади та ГУ Держгеокадастру в області, адже громади в повній мірі володіють інформацією про земельні ділянки за межами того чи іншого населеного пункту ОТГ, - наголосив посадовець. - Підтримуємо і всебічно сприятимемо процесу передачі земель сільськогосподарського призначення об’єднаним територіальний громадам».

Начальник Головного управління Держгеокадастру в Чернівецькій області Юрій Ватаманюк поінформував, що вищезгаданим розпорядженням визначено, що формування земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в межах, визначених перспективним планом формування територій громад, шляхом проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності з подальшою передачею зазначених земельних ділянок у комунальну власність відповідних об’єднаних територіальних громад згідно із статтею 117 Земельного кодексу України.

Головне управління Держгеокадастру в Чернівецькій області розробило методичні рекомендації, де розміщена покрокова схема здійснення процедури оформлення земель запасу, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам, за рахунок земельних ділянок с/г призначення державної власності, розташованих за межами населеного пункту відповідної ОТГ з подальшою передачею земельних ділянок у комунальну власність відповідної ради.

Алгоритм дій включає 4 етапи, зокрема, це – клопотання ОТГ до відповідного головного управління Держгеокадстру області про передачу земель; інвентаризація земель в межах ОТГ; реєстрація земельних ділянок у кадастрі; передача земель в комунальну власність.

Щодо таймінгу, то процес розпочався з лютого та триватиме до кінця року. Першу передачу земель планується здійснити уже в березні цього року, блоково обиратимуться декілька громад, і лише після остаточного завершення роботи розпочнитиметься робота в наступних ОТГ.

У формі конструктивного діалогу голови ОТГ поспілкувалися з представниками обласної виконавчої влади та ГУ Держгеокадастру та отримали відповіді на хвилюючи питання стосовно земельних нововведень.

Джерело:https://www.facebook.com/cvODA/posts/748363592038348


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора