A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

21 квітня 2017 року Вашковецька об’єднана територіальна громада Сокирянського району приймала гостей зі Слобожанщини.

Дата: 30.04.2017 00:13
Кількість переглядів: 973

         21 квітня 2017 року Вашковецька об’єднана територіальна громада Сокирянського району приймала гостей зі Слобожанщини. Сільські голови громад із Харківщини, які роздумують про об'єднання, знайомились з результатами роботи громади, цікавились питаннями наповнення місцевого бюджету, організації роботи органу управління освітою, ставками земельного податку та ін.

         Гості мали змогу побувати у ДП «Сокирянський лісгосп», розміщеному на території громади з яким громада реалізувала спільний проект щодо утримання місцевої пожежної команди.

         Потім делегація відвідала с.Шишківці, яке приєдналося до с.Вашківці. Гостей привітав фольклорно-етнографічний ансамбль «Хора» із села Шишківці. Не дивлячись на прохолодну погоду, всім було тепло від гостинності господарів.

         Сільські голови відвідали дитячу установу «Капітошка», загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів с.Шишківці, Будинок культури, у яких у 2016 році було реалізовані проекти громади за рахунок інфраструктурної субвенції.

         У с.Вашківці делегація мала змогу побачити адмінбудівлю центральної садиби, Зал урочистої реєстрації шлюбів, Будинок культури, дошкільний навчальний заклад «Веселі каруселі».

         У дні Великодніх свят приємною несподіванкою стало для гостей відвідання Свято-Михайлівської церкви, яка діє у населеному пункті уже понад 130 років.

         Школа - це заклад, який показує кожна громада при її відвідинах. Побували гості і у Вашковецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, де їх тепло зустріли учні та педагогічний колектив щирими вітаннями на Буковинській землі.

         Але вперше за багато років, сільські голови тут сіли за парти і з завмиранням подиху спостерігали за хімічними дослідами, які продемонструвала вчителька хімії Романенко Світлана Миколаївна. Закупівля шкільних спеціалізованих меблів, обладнання і реактивів для хімічного кабінету стала можливою завдяки реалізації мікропроекту громади за підтримки Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

         Гості підходили і зацікавлено перепитували, що потрібно для проведення таких дослідів. Такий підхід до викладання важкого предмету є прикладом того, як зробити складне простим, недосяжне доступним і цікавим для дітей шкільного віку.

         За круглим столом у Вашковецькій ОТГ відбулась відкрита розмова між головами Чернівецьких об’єднаних громад та гостями із Харківщини. Голови відверто говорили про здобутки, наявні проблеми, відповідали на запитання, які цікавили гостей.

         Часу на все на жаль не вистачило, однак встигли обговорити також питання щодо запитів правоохоронних органів. Перед присутніми виступив регіональний представник системи Прозоро в Чернівецькій області Микола Проданюк, який акцентував увагу присутніх на типових помилках, які допускаються при проведенні державних електронних закупівель.

         По закінченню дружньої зустрічі, чернівецькими та харківськими головами громад у Вашківцях спільно була висаджена Алея єдності та порозуміння у шкільному парку.

         У порозумінні, єдності та партнерстві - майбутнє нашої країни. Ця думка лейтмотивом пройшла через усю зустріч.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора