A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Буковинці можуть звертатись до податкової служби для звірки даних щодо плати за землю

Дата: 05.03.2021 18:28
Кількість переглядів: 1219

Звертають увагу платників фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю (земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності) мають право звернутися з письмовою заявою до податкової служби за місцем знаходження земельних ділянок для проведення звірки даних щодо: розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку; права на користування пільгою зі сплати податку з урахуванням положень пп. 281.4 та 281.5 ст. 281 Податкового кодексу України; розміру ставки земельного податку; нарахованої суми плати за землю.

Податківці пояснюють, заява подається у довільній формі. Відповідно до ст. 287 ПКУ, податківці щорічно до 1 травня проводять облік  платників  земельного податку – власників землі та землекористувачів. 

Для отримання консультації щодо сплати  земельного податку та застосування пільги буковинці можуть звертатися до територіальних ЦОПів. Адреси та номери телефонів територіальних центрів обслуговування платників: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

Поряд з цим, у разі якщо платник податків має у власності декілька земельних ділянок, щодо яких необхідно провести звірку даних, для її проведення такий платник податків має право звернутися до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої з таких земельних ділянок.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора